קרמבו.. מי לא אוהב קרמבו ? אני חושבת שעוגת קרמבו היא אחת העוגות הכי אהודות ואהובות עלינו בארצנו.. אולי בגלל הפשטות שבה, הרצון ותחושת הגעגוע לקרמבו כשחם או בחורף כעוגה מנחמת ומחממת, קלה להכנה, עוגה שמשלבת קצפת ושוקולד ומי לא אוהב קצפת ושוקולד? כולם אוהבים קצפת ושוקולד!

 

מתכון לעוגת קרמבו

רכיבים:

לתחתית: 

  • 5 ביצים מופרדות
  • פודינג שוקולד מריר
  • רבע כוס סוכר

לקצפת:

  • 500 מל' שמנת מתוקה/קצפת צמחית
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • חצי כוס חלב (לגרסת פרווה לוותר על החלב)

לציפוי גנאש שוקולד: 

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מל' שמנת מתוקה/קצפת צמחית פרווה

אופן ההכנה:

  1. לתחתית- מפרידים ביצים, מערבבים בקערה חלמונים ופודינג שוקולד. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים יחד עם סוכר לקצף לבן תפוח ונוקשה.
  2. מערבבים בתנועות קיפול עדינות יחד עם תערובת השוקולד ואופים בתבנית מלבנית בינונית או עגולה קוטר 24-28 בחום 170 בתנור מחומם מראש עד שהעוגה אפוייה. מצננים.
  3. מקציפים את חומרי הקצפת בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומצפים את העוגה.
  4. מכינים גנאש בעזרת באן מארי או כלי מתאים במיקרוגל, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי חלק.
  5. מצפים את העוגה ומקררים מינימום 6 שעות במקרר. ניתן לקשט באגוזים/בוטנים קלויים.

קרדיט למתכון: ARAVA SWEETS – כניסה לאתר


אהבתם? שתפו את המתכון עם החברים!

תגובות למתכון

תגובות למתכון

0 תגובות

האימייל לא יוצג באתר.