מתכון לדג סלומון ברוטב מרוקאי של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה
דג סלומון ברוטב מרוקאי ? המתכון :
דג סלומון/מושט/טונה ברוטב מרוקאי- מורן תורג'מן-
מרכיבים:
- שמן קנולה
- גמבה חתוכה לרצועות
- פרוסות גזר/תפו'א
- 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
- 5 שיני שום
- פלפל חריף למי שאוהב
- חומוס
- קורט כורכום
- כמון
- מלח
- פלפל שחור
- מים עד לגובה הדג
- מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
- פפריקה חריפה ומתוקה
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
- בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
- לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
- להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
- לפזר מעל כוסברה קצוצה.
0 Comments