מתכון לדג סלומון ברוטב מרוקאי של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה

דג סלומון ברוטב מרוקאי ? המתכון :

דג סלומון/מושט/טונה ברוטב מרוקאי- מורן תורג'מן-

מרכיבים:

  • שמן קנולה
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פרוסות גזר/תפו'א
  • 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • חומוס
  • קורט כורכום
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לגובה הדג
  • מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
  2. בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
  3. לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
  4. להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
  5. לפזר מעל כוסברה קצוצה.


אהבתם? שתפו את המתכון עם החברים!

תגובות למתכון

תגובות למתכון

0 תגובות

האימייל לא יוצג באתר.